Датският принц Кристиан бързо се изкачи по стълбицата на най-желаните ергени в

...
Датският принц Кристиан бързо се изкачи по стълбицата на най-желаните ергени в
Коментари Харесай

18-годишният принц на Дания е най-желаният ерген в Европа

Датският принц Кристиан бързо се изкачи по стълбицата на най-желаните ергени в Европа със синя кръв. Неговата баба - кралицата на Дания Маргрете II разгласи в новогодишната си тирада на 31 декември, че ще абдикира на 14 януари 2024 година, когато се навършват 52 години от възкачването й на трона.

Така крал на страната ще стане нейният наследник принц Фредерик, а негов престолонаследник ще бъде 18-годишният Кристиан.

Младият принц Кристиан е роден на 15 октомври 2005 година в Университетската болница на Копенхаген. По обяд в деня на появяването му на бял свят са изстреляни салюти с 21 оръдия от батареята на Сикст в Холмен в Копенхаген и в замъка Кронборг в Елсинор, с цел да отбележат раждането на кралския правоприемник.



Кристиан е първият член на датското кралско семейство, който посещава детска градина. На същата възраст татко му имал бавачки и частни учители в двореца. Той е и първият член на кралското семейство, който посещава публично държавно учебно заведение и гимназия.

Официална коронация на татко му, който ще стане крал Фредерик X няма да има. Вместо това той ще бъде разгласен за новия държател по време на изключително съвещание на кабинета, а министър председателят Мете Фредериксен ще показа новия монарх от балкона.

През декември анкета, оповестена от датската телевизия TV2, сподели, че кралицата е най-популярната кралска персона в Дания, следвана от престолонаследника принц Фредерик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР